Pages

Monday, 30 May 2011

Gambar Lelaki Paling Cantik Di Dunia

 
Disebalik kecantikannya yang luar biasa,sebenarnya Nong Poy Treechada adalah seorang Lelaki yang telah melakukan pembedahan kelamin pada usia 17 tahun.

Nong poy yang lahir pada tahun 1984 ini memiliki ketinggian 171 cm,Ukuran badan: 33-24-36 dan Berat: 48 kg.Jiwa ke'wanita'annya sudah mulai dirasakan sejak Nong poy berada di bangku Sekolah Rendah lagi.Nong Poy merasakan dirinya lebih sesuai menjadi seorang perempuan berbanding lelaki.Dan Nong Poy sudah lama bermimpi untuk menjadi seorang perempuan,Tetapi jika dia berada dihadapan orang tuanya,Nong Poy masih berkelakuan seperti Anak Lelaki.Nong Poy melakukan pembedahan pada saat berumur 17 tahun.

Pada awalnya Nong Poy sangat takut melakukan pembedahan tersebut,tetapi setelah meminta nasihat dengan ramai dokter pakar,akhirnya dia memutuskan untuk melakukan pembedahan menukar jantina tersebut.Proses pembedahan itu sangat menyakitkan bagi Nong Poy.Dia mengalami kesakitan yang luar biasa,tapi demi 'cita-cita'nya menjadi seorang perempuan,dia tidak ambil peduli dengan rasa kesakitan pada saat itu.Setelah dia berubah menjadi 'perempuan’,rasa sakit itu dianggapnya sebagai berbaloi.

Dua tahun setelah melakukan pembedahan,Nong Poy berhasil memenangi Pertandingan Kecantikan ‘Miss Tiffany‘ pada saat dia berumur 19 tahun.Pada tahun yang sama, Nong Poy menjadi Miss International Queen (lady-boy) 2004.Dia semakin dihargai bukan semata-mata kerana prestasi di pentas dunia yang dia perolehi.Tidak seperti wanita transgender lainnya,Nong Poy tidak melakukan pembedahan plastik pada wajahnya.Dia hanya melakukan pembedahan pada anggota tubuhnya dan menukar alat kelaminnya menjadi wanita.

Oleh karena itu,dia pun ditawar sebagai Model,Bintang Iklan dan juga Pengacara di Thailand.Selain Cantik,Nong Poy juga bijak dan berbakat.Kecerdasan dan kecantikannya pada akhirnya dapat diterima dengan baik oleh masyarakat Thiland.'Nong Poy Treechada' yang nama sebenarnya 'Treechada Petcharat',dikatakan kononnya sudah bertunang dengan seorang Aktor Lelaki Thailand.
Nong poy bersama dengan tunang nya

dan ini pula gambar Nong Poy ketika waktu  kecil.....
OMG... terkejut gk aku tgk pic2 kt ats ni.. + de sedikit kagum di cni yew.. Ish3.. cantikkan nOng poy ni.. tp tu smuanya bkn natural dr ciptaan tuhan.. pape pn, biaq p la kt dia k.. sbg org islam, kte ta boleh wat perkara spt cik kak yg kat atas ni.. eh, cik abg, eh?? pape je laa.. yg pnting jgn ikut pe yg dia ni wat  k.. iaitu merubah ciptaan tuhan.. sesungguhnya.. aku bersyukur dgn apa yg aku miliki skrg.. Alhamdulillah... (^_^)



Tuesday, 17 May 2011

Masak2 jOM..

HoLa..~

          Assalammualaikum... ari ni tade na cte pasal pape pn.. jz na ckp td bru lps men masak2.. hehe..Oleh krn boring pnye pasal.. aku pn pegi r menjengah ke dapur.. tgk2 kot2 la byk bahan na men masak2..
& lg 1 sebab.. aku cam da boring na mkn nasi.. so mcm na cari makanan selain nasi la kn.. n fikir punya fikir..
aku pn teringat la 1 resepi yg pernah aku blajar dlu.. so aku pn belek2 la kabinet2 kt dapur..

         Yes.. mmg chantek r.. serba lengkap dgn bahan2 yg aku perlukan utk masak menu
yg de dlm otak aku ni,  hehe. aku pn siap2 kn la bahan.. jenuh gk nak kopek kulit udang ni.. nasib baik udang dia sederhana besar..  tadela aku na byk bunyi sgt mse kopek udang tu kn.. =P

        Emm.. aku kalo masak masakan yg berkuah ni.. aku mmg suka letak sayur byk2..
beZz wOo kunyah sayur.. rasa nyaman je dlm mulut.. haha.. merapu lak aku ni.. maka dr pukul 7.00pm aku start masak.. akhirnya kol 8.00pm gk bru aku settle smua.. ni lama sbb mnunggu carrot empuk la ni.. tape2.. sbb aku ske makan carrot pnye pasal.. lama pn lama laa.. huhu..
akhirnya trciptalah resepi bg menu yg aku masak wat kali pertamanya iaitu Mee Ladhna..~~  



Tadaaa...!! Haa.. ni lah dia Mee Ladhna yg aku cte td.. hehe.. tp pape pn.. ni 1st try aku.. Alhamdulillah.. mendapat sambutan yg baik dr family aku.. Fuhh.. nasib baik.. hehe..

Sunday, 15 May 2011

9 May 2011

      Hye.. hye.. hye.. kt korang smua...
      tu tarikh kt ats tu adalah hari KonVokesyen aku..~~

     BeSt wOo mse tuu.. sbb dpt jmpe blk dgn kwn mse diploma dlu..  mmg rindu sesangat r kt dorang..
ye r..  aku dlu mse dip kt pOLi Perlis..  kira abez diploma aritu.. maka tamatla riwayat kisah hidup aku kt poli perlis tu.. so time konvo ni la peluang aku na jmpe dgn dorang blk.. kn3.. hehe..  tp mmg byk kenangan pahit manis aku kt sana.. n kt ctu jgk la aku jmpa cinta hati aku.. haha.. eh.. Cerita pnye cerita.. lupa lak tajuk asal aku.. huhu..
 
     Actually, masa konvo aku aritu.. aku taleh na lama2 sgt dgn kwn2 aku smua.. ye r.. na dijadikn cerita lak..
tarikh 10 May tu pulak aku exam.. untuk paper last lak tu.. fuh.. mmg rushing sesangt la.. family aku rancang na dtg perlis tu bercuti.. tp dek krn aku ni na exam.. dorang pn terpaksa la tangguhkn hasrat dorang tu.. nak2 lg part na g padang besar.. mmg x dapat la.. **cian kt mak aku yg brangan na shopping kt ctu.. ** huhu..
berbalik pd cte konvo aku.. mse raptai..pnye la panas.. tp ttp kecoh.. kecoh sbb time tu la dpt bersua muka setelah hampir 1 tahun aku ta mai perlis tu.. hehe.. Alhamdulillah.. pnjg lg umur aku na jmpe dorang kn.. ^_^
 
     Tibalah keesokannya.. pagi2 lg mak aku da kejut.. haa.. 1 bnda aku plg payah sket ble da tdo hotel ni n na kne bgn mandi pagi.. ye r.. sejuk sesangat kot.. mmg lama gk r aku termenung dlm blik mandi tu.. heheh.. amek feel.. na tukar air panas.. t mandi x rasa segar lak.. huhu.. n ble smpai jew poli n da masuk kt dewan.. boleh lak aku tertinggal bar kod nama student utk appearance kt screen dlm handbeg lg 1..nsb baik de bwk dlm kete.. mula la kne bubling dgn mak aku.. *dia ckp kalo tukar handbeg tu.. makesure smua dipindahkn.. aku cam bese wt la muka taat kt ctu.. sbb aku tao tu salah aku.. heheh..
 
     Masa na naik pentas tu lak kn.. tbe line depan aku da bangun.. aku n sederet barisan aku da mula seram sejuk da.. nervous..! haha.. time tgk org bratur kt tepi mcm lama.. tbe time giliran aku bratur.. rse kjap lak.. tbe2 da smpai turn aku na jln kt ats pntas tu.. mse na naik tu.. da dipesan, trima je sijil tu.. terus pandang camera.. tp dek krn excited sbb ketua pngarah tu ckp cmni "Tahniah Liana" terus aku pndang muka dia je dgn snyum selebar mungkin.. haii.. ntah cmne la gambar aku tu nt.. huhu.. ble da abez tu.. pe lg.. syOk r salam2 dgn parents aku.. n parents bf aku.. XOXO.. hehe.. Lg 1 yg bez.. aku dpt 1 jambak bunga dgn teddybear yg sgt besar dr parents.. 1 katak hijao dr adeq aku.. 1 patung turtle dr bf aku.. n 1 jambak bunga dgn bear kecik dr mama@ bakal mother in law.. ^^ mmg ta menang tgn la aku na pegang smua tu.. hehe..


      Lps tu pe lg.. snap pic byk2 la kn.. walaupun ari tu panas.. tp ktorang smua ttp maintain senyum sampai telinga.. ^___^  ye r.. bak kata mak aku.. "ari ni kn kak Long jd artis" hehe.. Mmg beSt sgt konvokesyen aritu.. kpd kwn2 aku yg konvo sme2 aritu n pd yg xdpt menghadiri.. tahniah sgt2sbb kte smua da dpt menghabiskn diploma kte.. n utk life akn datang ni.. Good LuCk ye utk korang..
There was an error in this gadget

~~HotteSt & CharMiNg~~