Pages

Thursday, 30 June 2011

** When we talk abOut Man & Our Feelings **

The RIGHT guy will never leave you..... ♥                                                            


Hmm.. leh percaya x ayat kt atas ni?? de someone pOst mcm ni kt FB.. bg aku la kn.. kne ikut moOd jgk la.. mcm skrg ni.. mmg aku mengharapkn yg ayat kt atas ni 100% adalah benar belaka.. hOnestly.. i'm sO touch with that words..~ hmm.. Ramai org ckp.. berkahwinla dgn org yg btol2 mencintai & menyayangi kte berbanding diri kte mencintai & menyayangi org itu.. nescaya.. kebahagiaan adalah milik kte kelak.. fuh mendalam sungguh kn kata2 mcm tu.. bg aku.. kalo bley.. biar la pasangan hidup aku tu seorang yg betul2 memahami aku.. n boleh terima baik buruk aku.. yg buruk tu aku akan cuba sedaya upaya ubah la kn.. mcm cth aku ni xsuka lipat baju..xkan selamanya na aku na jd mcm tu kn.. so aku kene brubah kpd kebaikan demi kebahagiaan org2 yg aku sayang.. huhu.. 


Mmg entry kali ni bOring sgt.. lebih kpd feeling2.. sbb skrg pn aku nga layan prasaan aku.. mmg 1 hari suntuk aku x tgk fon.. mOody pnye pasal..  hmmmm... ikut kn hati mmg aku na je tgk mcm selalu bila jd keadaan cmni.. tp aku kebalkn jgk hati ni.. jgn tgk.. jgn tgk.. ayat tu la jgk aku dok ulang kt diri aku hari ni.. kejam kn aku.. ntah sape2 la msj aku.. aku leh wat derk jew.. sbb nila setitik.. habis susu sebelanga.. kikiki.. berperibahasa lak aku kt cni.. hOho.. 


eh.. lari tema.. tiba2 leh gelak sorang2 lak.. sepatutnya de touching2 sket.. huhu.. iklan sbentar.. 
haaa.. sambung blk.. The best love story is when you fall in love with the most unexpected person at the most unexpected time..
yup.. dr pepatah english ni.. mmg terjadi kt aku pn.. aku mmg x expect lgsg.. tbe2 je aku da jatuh cinta.. alahaiii.. kejap nya la dunia single mingle aku.. kn beSt leh putar masa blk.. kwn2 dlu.. kenal2 dlu.. bru pk couple2 ni.. kn3.. 

aku nga sedih ni.. x suka sgt bila de org wat aku sedih cmni.. eeee.. aku ni jenis cpt terasa..  hmmmm... aku ni bukan jenis yg berdendam cume, jenis yg tak mudah melupakan tp bila de org yg wat aku sedih tu.. aku  tetap maafkan dia..  walaupun jauh di sudut hati aku.. aku masih terluka.. memaafkn org lain sedikit sebanyak leh wat aku pulih dr sakit kt hati.. kn.. huhu.. 


dalam sedih2 ni tbe2 lapa lak rasa.. ni smua gara2 na masak ala2 western la siang td.. last2, gas habis.. apa pn xdpt.. nsb baik mak da masak siap2.. selamat peyOt aku.. hihi.. tbe2 mlm2 cmni.. mood na mkn mai blk daa.. lebih lg bila mak aku masak lauk fav aku 
==> tOm Yam campur.. yeah..!! sO boleh la mamam byk2.. asal lauk tOm yam jew.. sure aku rasa na mkn dlm  mangkuk.. x pn lauk sup ayam + kentang.. 2 lauk ni jew.. mst punya la aku mkn dlm mangkuk.. mmg berselera sgt.. aku pn tatao npe.. huhu.. 
tu la aku pnah dgr.. de sesetengah org yg jenisnya bila dia sedih.. dia akn kuat makan.. so aku rasa.. aku dlm kategOri tu kot.. haha.. 
biaq p laa.. esok pg2 g jOgging blk.. lalalalalalaa..~~ 


                                            
"It's a long road when you face the world alone, when no one reaches out a hand for you to hold. You can find love if you search within your soul, and the emptiness you felt will disappear."

"When you get mad.. i'ld rather to move my nervous feelings to make you chills again"

"Thanks for cOlouring My life & give the laughter bright our days.."

"I may have cried a million times since we have been together, but all the times you made me smile is what will remain in my heart forever."
"I wish today were tomorrow; therefore I could see you now!"

"I wish I could see through your eyes so I would know what you like to see. I wish I knew your wishes, so I could give you everything you want. I wish I dreamed the same dreams you do, and together we could make them come true. I wish I knew what makes you happy, so I could make you the happiest person in the whole world. And lastly, I wish I were a cell in your blood, so I would be sure I was somewhere in your heart."



"Everynight I pray, I'll have you here someday.I'll count the stars tonight, and hope with all my might;That when I close my eyes, you'll be right by my side."



    "One day you'll love me, the way I loved you. One day you'll think of me the way I thought of you. One day you'll cry for me, the way I cried for you. One day you'll want me, but I won't want you. 
                                            "Everybody have their own hopes in love.. to live together with someone we love is such a wonderful moment ever after.."    video 
jOm tgk video ni jOm.. Special dr CST productiOn.. Tomok & AyuSave the Date  1 Julai 2011..Kisah masa dorang mula2 jumpa..~teringat lak time aku mula2 jumpa...tercari-cari kt kafe Ptss.. lepas tu kt...kLsentral.. huhu..  dah2.. layan video ni k..~~ ^_~                                                                       

MacarOons~~

     
  



Penah makan macaroons x?? alaa.. yg warna warni tu.. skrg ni pn da hOt diperkatakn.. huhu..
Actually, ari tu kn try la makan sebiji.. perisa strawberry.. rasa mcm biskut + kek.. nak kata keras, x keras sgt la.. nak kata lembut.. x lembut sgt la.. tengah2 yew.. hehe.. Manisnya.. tp mmg sedap.. bg org yg x suka manis tu mmg dia akan ckp rasa macaroons ni sO~so je la kn.. tp bg aku.. yEs.. mmg sedap.. hari tu beli kt the curve.. kt  kedai yg jual cupcake tu.. sebijik kecik nonet tu kn da berharga rm2.00.. bayangkn la if na beli byk2.. haii.. mmg aku beli 5 je la kn.. xde maknanya na byk2 sekadar na rasa.. baik aku beli big Apple.. kan3.. huhu.. teringin lak na tao cmne wat macarOons ni.. da alang2 harganya tu agak mahal di pasaran.. so better kte try2 la kn na wat sendiri.. ^__^ (berangan jew dlu ) ngeeee..

Macaroons ni de byk kaler & perisa.. tu la salah 1 sebab yg menguat kn aku na mencuba rasa mende ni.. cantik sgt tgk colourfull cmtu.. nak2 lg leh lak dimakan.. spt yg aku tao, de vanilla.. strawberry.. coklat..peanut.. mint..kopi.. n byk lg... tgk tempat yg jual gk.. bg aku, x smua kedai yg jual mende ni mempunyai rasa yg sme bg stiap perisa.. if na selamat time 1st time beli n bila mkn tu terus rasa sedap kn.. korang try la strawberry, coklat n kopi.. hehe... mmg mcm tu je la rasa dia.. =P

                                   
                                    

Ok.. ni kt bwh ni de resepi utk membuat MacarOons.. seLamat Mencuba..~~ ^_____^
p/s: da wat tu leh la post kt aku sket.. haha.. 



Bahan-bahan (30 keping bergantung pada saiz):
110gm gula aising
65gm serbuk badam (ground almond)
13gm serbuk koko
60gm putih telur - dalam 2 biji
20gm gula kastor
secubit cream of tartar


filling (boleh dipelbagaikan ikut kegemaran masing2):
120gm cream cheese
1 camb jus lemon
2 camb gula aising
1 camb whipping cream
parutan kulit lemon dari 1 biji lemon


cara:

  • ayakkan gula aising, serbuk badam dan serbuk koko
  • ketepikan
  • pukul putih telur dengan cream of tartar sehingga berbuih
  • masukkan gula sedikit demi sedikit sambil dipukul sehingga gebu dan kembang (apabila diangkat dengan spatula adunan tidak mudah jatuh)
  • kaupbalikkan adunan tepung sedikit demi sedikit sebanyak 4 kali sehingga sebati
  • masukkan adunan ke dalam piping bag
  • dengan menggunakan 5mm nozzle pipekan adunan ke atas dulang pembakar yang telah digris atau dilapik dengan non-stick paper sebesar 2.5cm (lihat gambar)
  • lakukan sehingga habis
  • setelah itu hentakkan dulang pembakar tadi untuk mengeluarkan angin
  • ketepikan selama 1 jam supaya adunan mengeras
  • kemudian bakar pada suhu 150C selama 15 min atau sehingga keras
  • biarkan sejuk sebelum di angkat dari dulang dan diisikan dengan filling
  • untuk membuat filling: ayakkan dulu gula aising
  • kemudian satukan semua bahan dan pukul sehingga sekadar sebati
  • simpan di dalam fridge lebih kurang 1 jam sebelum digunakan
notes & tips: guna pisau yang tajam untuk kikiskan dari dulang pembakar atau non-stick paper dan hati2 kerana ianya mudah rapuh. sebaik2nya lapikkan dulang pembakar dengan non-stick paper/parchment paper supaya senang untuk diangkat. 

''Rasa biskut ini lebih sedap jika disimpan dahulu dalam peti sejuk dan sesiapa sahaja yang telah mencuba Macarons pasti akan mula 'ketagih' untuk mencari biskut ini yang sememangnya mempunyai rasa yang luar biasa,'' katanya.

Info & Resepi dari bLog  ( NANA + AMIRUL =DAMIA )  ^____~    

Wednesday, 29 June 2011

Kenapa ye??


Hehe.. tbe2 tajuk da de tanda soal pulak kn.. kenapa yew?? persoalan dlm persoalan.. ^_^
emm... sbenarnya na ckp kt cni.. kenapa ye aku tiba2 je leh start suka berblogging..?? huhu..
cmni ceritanya.. aku ni seorang yg jenis byk cakap tao.. tp kn kadang2 leh jd sgt pendiam
bila aku jumpa org yg aku kurang boleh klik.. x pun aku rasa kekok masa tu.. hehe.. 
biasa la.. mula2 kn.. if da kenal lama nt.. maonya org yg kenal dgn aku tu na tutup je mulut aku ni
suruh diam sket.. haha.. kalo aku snyap tu.. mst aku tgh berangan kew.. or tgh pk pape la kn..

Honestly, aku sejak start je wat blog ni kn.. aku rasa best sgt sbb kt cni la aku leh cerita mcm2.. 
ibarat mcm aku tgh bercerita dgn seseorang jew.. x kesah la kn dlm dunia realitinya aku taip 
sorang2 jew.. haha.. dgn cara ni la aku rasa tenang jew.. boleh la isi masa lapang yg agak 
suram2 bosan ni.. So terjawab la cmne aku leh terjebak dlm dunia berblogging ni kn..
sbb.. "sy seorang yg suka berceloteh.." hehe.. layankn je la..~~ 



p/s: sape la yg cipta idea na utk wat2 blog ni kn.. lom sempat la pulak na kaji.. hehe.. By the way, thAnx
sgt2 kt dia.. sbb idea dia sgt2 berguna kpd masyarakat skrg ni..  cth nya mcm aku.. ^____^

There was an error in this gadget

~~HotteSt & CharMiNg~~