Pages

Tuesday, 21 June 2011

Virgin Coconut OiL..~



   

    Pernah dengar pasal jenama produk kat dlm pic ni?? huhu.. Produk ni nama pendeknya VCO.. semakin mendapat tempat di kalangan masyarakat kte pada masa kini.. Dan saya Norliana Kamarudin melaporkan dr buletin Yana Ctu Sana Cni.. HAHA.. ececeh.. da mcm pembaca berita lak aku ni.. huhu.. gedik kn.. walhal tu la cte2 aku.. ^_^ InsyaAllah.. emm, haa.. cte pasal produk VCO ni kn.. dia byk tao khasiat dia.. & aku dgn Mak baru je try produk ni.. wat masa ni x nmpk lg la hasil dia.. nt if da de keberkesanannya akan aku update kt entry yg akan dtg k.. hehe.. ni kt bwh ni antara kebaikan VCO..


KECANTIKAN LUARAN
  • membantu megurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik
  • menghasilkan tenaga segera
  • jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk megurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus
  • mengurangkan gejala psoriasis, eksim dan dematitis
  • melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet

KESIHATAN DALAMAN
  • meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
  • memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin2 dan asid amino
  • melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis
  • mengurangkan stress pada pankreas dan sistem2 enzim dlm tubuh
  • meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium utk tulang dan gigi yg kuat. ia juga melindungi diri dari serangan osteoprosis
  • mencegah risiko sakit jantung
  • mencegah atherosclerosis dan strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi

MENINGKATKAN DAYA TUBUH BADAN
  • membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh, melindungi tubuh dari kanser payudara, kanser colon dan kanser rahim
  • berfungsi sebagai antioksidan, mengurangkan radang kronis
  • melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif
  • meredakan gejala2 yg dihubungkan dgn pembesaran prostat
  • mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing
  • membantu mencegah sakit liver dan memiliki kandungan kalori yg lebih rendah berbanding lemak2 yg lain.

MEMBUNUH VIRUS, BAKTERIA & KULAT
  • membunuh virus yg menyebabkan mononucleosis, influenza, Hepatitis C, cacar air & herpes
  • membunuh bakteria yg menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis & gonorrhea
  • membunuh kulat yg menyebabkan candida, jock itch, kadas & infeksi yg lain
  • membunuh cacing pita, lice, giarda & parasit


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~~HotteSt & CharMiNg~~