Pages

Monday, 29 August 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri & Happy IndependenCe Day for 54th years..!!

✿ Assalammualaikum & Salam sejahtera..~

Waa.. syahdunya dengar takbir dari surau kt rumah ni.. 
rindu pada mereka2 semua.. yg masih hidup & yg telah pergi.. hOho..
Korang..!!~ EsOk da raya.. yeay..!! hehe.. Alhamdulillah.. panjang umur aku.. diberi kesempatan untuk
berpuasa selama sebulan & menyambur Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga tersayang..
syOknyew raya.. eheh.. tapi kan.. tahun 2011 ni kita sambut Merdeka sekali kan..?! 
waaa.. dOuble happiness laa.. ^_^
SeLaMat Menyambut Hari Kemerdekaan yg ke 54 tahun
buat semua rakyat Malaysia..




 Rindu na balik Kampung.. bakar lemang.. kacau dOdoL.. 
Main meriam karbait dlm tin lepas tu main mercun & sepupu + anak buah.. 
men bunga api.. eee.. rindu la semua2 tu.. tp raya tahun ni di kL dulu yaa.. 
tapela.. still terasa juga meriahnya bersama keluarga.. hehe..
Dikesempatan ini.. Saya.. Norliana Bt Kamarudin juga mewakili keluarga saya
ingin memOhon Maaf Zahir & Batin 
kepada semua yg mengenali diri ini dan keluarga saya..
Diharap segala salah silap dari hujung rambut hingga ke hujung kaki,
mahupun pernah terkasar bahasa haraplah diMaafi hendaknya..
haa.. baju raya korang da siap da.. Ok x?? hehe..
aku tahun ni 3 je baju raya version kurung moden.. + baju konvo aritu.. 
kira de 4 jew.. huhu.. na byk lagi.. ngeh3..! macam mak aku cOp duit lak kan.. haha.. 
WAaa.. mesti esok colourful kan korang2.. 
Meriah dgn pelbagai fesyen.. cantik2.. hensem2.. + wangi2..
tapi, x lupa juga pada mereka yg  kurang bernasib baik & berada di dalam kesusahan
serta ingatlah juga pada mereka yg telah pergi.. seMOga Allah merahmati mereka selalu..
Amin.. ya rabbal Alamin..~ 

Handphone korang jgn lupa tOpup byk2 k~
reply mesej kwn2, sedara-mara tu.. jgn x reply..
masa ni la na dpt mesej comel2 & pantun2 bagai dr diorang smua.. kan3?? hihihi..



Nice sNap..~

Hye.. Just waNna share sOmething here.. sWeet je pic binatang2 kt bawah ni.. hehe..
bukan senang tao na tgk ragam2 binatang cmni.. tp zaman skrg kn da maju.. 
tatao la ni edit ke.. or original piCture.. kte layankan aje yew.. 

Check this Out..!   ^_~
 .
.
.
.
.
 .

 rOMantic sungguh..!~

 haha..

 Ngee.. cUMeLnya.. geWaammm sgt tgk..! hehe

 kekeliruan identiti kah..? haha

 Operasi pengintipan.. kikiki ;)

 together-gether..~

 Happy family..~

Caakk..! hehe..

Sunday, 28 August 2011

CubAan PertaMa.. Alhamdulillah berjaya..!~ ^_^

Assalammualaikum & Salam sejahtera..~

Hari ni.. 28 Ogos 2011.. sempena Birthday En.Sayang.. 
aku dgn rela hatinya drive sOrang2 dr rumah 
ke rumah Family in Law @ Umah beliau (nama spt diatas) 
untuk meneman beliau shOpping utk raya kali ni.. 
da la kuar umah lambat.. Around kol 5 petang baru aku gerak.. 
haa.. mmg aku drive ikut dan jew la kan.. dlm hati tu mao nye x risau.. 
sblm kuar umah na smpai kete tu baca 3 kuL~ masuk kete, baca doa kenderaan..~ 
Ayat Kursi..~ haa, plg x lupa.. 2 kalimah syahadah.. penting tuu..~~
hehe.. disebabkan jln na ke kampung belah my dad bersamaan jln kerumah beliau..
(mmg dekat pn)
sO aku mmg da expert la jln tu.. nekad je td redah sorang2.. 
actually, selama ni if aku drive pn mesti berteman
x penah lg sorang2... eheh..! chOp..! ada2 masa drive sorang2 tu dlu, 2 tahun yg lalu.. 
masa mula2 dpt lesen..area umah aku ni xde org jual topup lg masa tu.. 
so na topup kene la g shell or mana2 kedai.. nak x nak kene la drive kan.. 
haa.. kira penah la aku drive sorang2.. manual lg tu.. tp itu dlu.. skrg ni sejak da reti auto..
say hye2 bye2 je la kt yg manual kan.. (kacang lupakan kulit.. ish3.. )
lgpn kete manual jz tinggal kete waja tu jew..
yg len smua da auto.. mmg x berkeinginan pn la kan aku na drive kete panjang2 ni.. 
Ops..! heee..~ =P

sambung balik...~ so td agak teruja la jgk kan..
tp dlm kepala ni mmg pk na cpt sampai sebab 
da keluar umah lambat kan.. mestila kene balik cepat la pulak.. sebab keluar lambat tu..
menunggu ayah & adik aku blk dr kL, dorang keluar pg.. 
aku bgn je tao2 dorang da siap2 na keluar, wangi semerbak jew aku bau
perfume2 lelaki dorang..~
mao x nya aku na berangin jew pg td.. eee.. geram3.. 
rasa cam na rOlling on da floor da pg td.. hihi ^^ 
ye laa.. aku da plan dr smalam kowt.. tp xpela..
dpt jugak la aku keluar walaupun da petang.. hmmm.. aiseyh.. 
tu yg jd serabut je otak aku.. sempat x ni blk cepat.. na g ke sOGo tu haa..
adOdoii.. dalam tgh drive tu, tbe2 aku rasa something wrong somewhere..
laaa.. patutla aku rasa sunyi jew.. x sempat pasang radio rupanya.. hehe.. 
fokus pnye pasal, & malas na tekan2 button, 
sbb selalunya aku ble naik kete je enjin mmg da start pn n radio da pasang.. 
aku tukang drive jew.. tu yg x berapa na ambil tao 
setting2 frequency radio ni kt button no.bpe bagai..~
ignore jew & aku pn nyanyi la sorang2.. hehe..
Al-kisahnya bila sampai kat tOL pulak.. mmg la pakai tOuch & gO.. 
bunyi macam da senang da.. tp masalahnya.. ni la mmg masalah aku.. 
berapa byk kali da kt tol, mesti x sampai2 na tOuch tu.. haha.. 
selalu aku menjengah je dr tingkap.. ni siap aku kene bukak pintu kete lg tu.. 
adoyaii.. nasib baik blakang clean & clear jew..
haish.. ni xleh jd ni.. kalo kete aku sendiri.. 
sure aku beli SMART TAG.. lalu je terus.. xyah da kene tOuch2.. heee..~~

Ok.. setelah menjengah ke beberapa flyover yg aku tunggu..
yeah.. flyover yg leh nampak tesCo ampang.. 
haa.. if da sampai ctu.. kira da dekat sgt2 la tu.. heheh..
lega pn aku.. dan2 la time tu En.sayang na call.. 
aku slumber jew jawab call dia.. aleh2 sblah aku polis traffic, 
relax jew dia drive.. nasib dia x toleh kt aku.. haha.. 
dia na g berhenti kt tempat polis bantuan around tesco tu rasanya.. 
Sempat la aku jeling kejap..huhu..
akhirnya.. YeS..! sy da sampai.. hehe.. ok..
bila da sampai.. mesti la kene salam kan.. mmg syOk la abah pekena kita..
"haih, bukan men sejuk lagi tangan.. takut ke yana??" hehe..
aku hanya mampu ^_^  x perlu kata apa2.. besela.. mestila de nervous sket..
tp rasanya xdela takut sgt pn.. maybe sbb dok pk na cepat sampai.. 
aku ni mmg bila da kene aircond jew sure sejuk2 bagai..
mcm ais la kdg2 tu.. sO yg sebetulnya.. sy ok jew.. x takut pn td.. ngeh3.. (^^,)
 then, ktorang g la stesen Lrt.. sbb xmo sangkut jem if turun kL naik kete.. 
Memang sesampai je ktorang kt sOgo.. aku cam lipas kudung gak la.. 
mencelah sana cni.. hehe.. nasib baik kali ni x seramai haritu.. 
yg aritu aku g sogo siap de pak cik berseloroh lg 
"ni kalo kt mekah da mcm wat umrah da ni" hehe.. 
leh korang bayang x mcm mana sesaknya aritu aku g n family aku.. =,="
boleh dikatakan, shopping sepantas yg boleh la jgk..
rasanya byk kali jgk la bila sampai kt site baju2 yg dia berkenan,
aku de ckp, haa.. 5 minit jew.. cepat.. hehe.. 
alahaii.. ciannya kt dia bila aku ingat balik.. akhirnya, mmg aku tao da.. 
dia dgn jenama C unta bukan nama sebenar tu x leh dipisahkan.. 
nasib la dia capai jgk kemeja 1 td.. lepas tu ktorang buka puasa kt Pizza hut Maju JunCtion..
regular pan pizza~ 6 slices.. dia 4 aku 2.. nampak je dia tu kurus.. hehe..
emm, then teman dia g campbles pulak.. beli jeans..~ 
mmg dia suka brand Lee.. so aku scan cpt mne yg lawa.. 
suh dia try.. bila aku da dok luar fitting room tu, 
mmg termaktub la tugas sbg secretary dia kan..
x muat saiz tu, bg kt aku suh cari saiz yg ni pulak.. 
x muat yg ni, aku g amek yg tu ha pulak.. haa.. 
bagus x?? x sia2 aku study diploma dlu in secretary course.. haha.. 
adeh.. nasib baik dia blanje pizza td.. hehe.. then, dia pn selesai la shopping.. 
jadila walaupn 2 items je yg dia beli semata2~ mmg typical btOL taste dia.. 
( if aku smpai sogo tu, agak mustahil la na nampak aku beli 2 brg jew.. kikiki )
then aroaund 9.15 ktorang dpt train.. akhirnya tercapai jgk
hasrat dia na shOpping dgn aku.. aku pn mmg semangat na teman dia.. =)
letih tao.. shopping secara rushing ni.. hehe.. 

Lepas je hantar dia balik.. dlm kol 10.05 minit.. aku pn blk la..
haaa.. lagi 1, aku x penah tao drive malam2..
ni la MY FIRST TIME drive sOrang2.. malam2.. risau jugak dlm hati ni..
tp mmg aku tawakal sgt2 dgn Allah.. mmg baca macam2 doa.. 
3 KuL..~ kalo x na je setuju pelawaan En.syg utk jd escort aku blk td..
tp bila pk2 blk mcm menyusahkan dia jew.. 
last2, aku balik gak sendiri.. @ the same time,
En.syg call la kita sepanjang perjalanan hingga sampai ke rumah.. 
Birthday dia kan.. so dia dpt call free..~ ThAnk yOu sAyaNg..~~ ngee.. ^____^
Masa sampai blk kt tOL yg tadi tu.. haha.. yg ni lg la xleh tahan.. 
siap kene turun kete terus.. tapi turun 1 kaki je la.. kah3.. 
sabO je la org blakang yew.. Minta maaf ye pak cik.. 
saya budak baru belajar.. *budak ke??* 
sempat jgk tao aku toleh blakang td.. de pak cik tu senyum jew tgk aku.. hehe..
nasib baik dia x marah.. cepat2 la aku masuk kete balik.. 
pakai safety belt.. n drive safely utk pulang ke rumah.. 
Alhamdulillah sampai di rumah pada pukul 10.35 malam.. 
Cepat x aku sampai.. haa.. bayang je la aku drive cmne kan.. dr Ampang tu ke Putrajaya..
(ceeWah.. bajet mcm da laju sgt jew kan..! ) 
tp kalo ikutkan peraturan yg dibuat oleh parents aku.. mmg lambat sgt2 da ni..  
masuk2 rumah je mmg terus kene LeCture la kan oleh parents aku.. 
tp na wat cmne.. salah aku jgk balik lambat.. terima je la.. 
aku mmg appriciate dorang wat camtu.. 
sbb pe dorang LeCture camtu.. sebab my Parents LOves me sO muCh.. 
i'm the Only daughter in my family.. 
n mmg ibu bapa yg sygkan anak2 mereka semestinya risau akan keselamatan anak2.. 
lebih2 lg girl mcm aku.. sO jgn la wat keje mcm ni lg k..! 
& peeps Out there, girls especially, please dont try this..
tapi kan.. mmg da lama tao na rasa drive malam2.. 
dapat pulak tu sorang2.. so lps ni leh buktikan pd mereka2, 
adik aku la yg plg utama.. yg selalu ckp na masuk dlm bonet kete if kakak yg drive..
c yOur sis la brO.. i have definately proved my ability..~ 
Syukur Alhamdulillah.. sesungguhnya Allah maha melindungi  
hamba-hambanya walau dimana jua..
 Subhanallah walhamdulillah astaghfirullah Allahuakbar..~
terima kasih Allah.. hambamu ini selamat pergi & pulang kembali..
akhirnya My misSiOn is accomplished!~ ^_^
لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى كُنْتُ مِنَ الظَّالِمين
Ya الله, permudahkan segala urusanku dalam menjalani hari² muliaMu.














Monday, 22 August 2011

:::..Manusia..:::

I'm not asking God to take away my pain, I ask Him to give me strength to feel it. I'm not asking God to take away my problems, I ask Him to give me wisdom to solve it..



 "Robbanaghfirlana zunuubana wa kaffir 'anna sayyiatine wa tawaffana ma'al abrar."Wahai Tuhan kami,ampunkanlah semua dosa2 kami, hapuskanlah segala keburukan kami dan matiknlh kami bsama2 org yg baik.Ameen

 Allahumma nawwir quluubana binuuri hidayatik,kama nawwartal ardho binuuri syamsik,abadan abadaa birohmatika ya arhamar rohimiin.  
Ya Allah terangilah hati2 kami dgn cahaya petunjukMu sebagaimana Engkau terangi dunia ini dgn cahaya matahariMu selama2nya dgn rahmatMu wahai Tuhan yg Maha Penyayang..

 Robbana hablana min azwaajina wa dzurriyyatina qurrata a'yunin waj'alna lil muttaqiina imamaa. "Wahai Tuhan kami,kurniakanlah kpd kami pasangan dan zuriat yang sejuk mata memandang(kerana akhlak dan iman) jadikanlah kami pemimpin di kalngan org2 yang bertaqwa.. Ameen


:: perbanyakkan berdoa di bulan Ramadhan yg Mulia ini.. Lebih2 lagi di waktu2 sebelum berbuka kerana pada waktu itu adalah antara waktu mustajab utk kita berdoa..::


✿ܓ Belajar DIAM dari banyaknya BICARA ,
✿ ܓ Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN ,
✿ ܓ Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG ,
✿ ܓ Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN ,
✿ ܓ Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN ,
✿ ܓ Belajar TAWAKKAL dari UJIAN ,
✿ ܓ Belajar REDHA dari satu KETENTUAN .


 dalam samar subuh pagi, 
terlihat cahaya embun menyinari,
terleka menyendiri,
teringat lemahnya diri ini,
betapa emosi kuasai hati,

manusia duniawi,
cintanya tak terperi,
apa yg ada janji dimiliki,
hanya tahu nafsu sendiri,

biarlah aku begini,
tidak berseni,
tapi berhati,
juga pencinta Illahi..
 

Sifat Manusia..~
Rendahkan ego, Banyak bersabar, Jangan panas baran, Jaga perasaan, Jaga airmuka, jaga maruah, Jaga hati serta Tingkatkan kemampuan ~



 
There was an error in this gadget

~~HotteSt & CharMiNg~~