Pages

Tuesday, 17 July 2012

Pelangi Kata~

Assalamualaikum..~
Entry yana pada kali ni x bercerita tentang apa yang yana lakukan atau perkara2 yang berkisar mengenai kehidupan yana macam yang biasa yana update.. kali ni just na kongsikan beberapa kata-kata hikmah yana rasakan boleh diambil sebagai kata- kata semangat dan pedoman dalam hidup kita..

 
Betul2.. yana setuju yang ni.. 
cinta itu akan datang dengan sendirinya bersama si pemiliknya.. ceeWah..!

 
Bercerita dengan Allah adalah lebih afdhal berbanding bercerita dengan "manusia@sahabat"
 yang kita tak tahu sejauh mana kita boleh percayakan mereka.


Aamiin.. ^_^

 
Belajarlah bersabar dan redha.. 
InsyaAllah hikmah dari Allah itu pasti ada untuk kita..


Jadilah org yg baik.. InsyaAllah..~


 Yana paling setuju yang ni.. =)

lagi satu kata2 yang yana jumpa di status seorang daripada rakan FB iaitu estellaannabelle.. dan memang yana suka + setuju sangat memandangkan yana baru je berhadapan dengan ragam2 manusia yang berkaitan dengan perkara dibawah ini.. hmmm..
Hidup ini jangan sibuk nilai orang lain.
Sebab biasanya, kita tak jadi penilai dah nanti.
Kita jadi pemfitnah sahaja.
lebih baik menilai diri sendiri dari masa ke semasa,
adakah perubahan demi perubahan >_<
------------------------------
ramai sangat bercita cita nak jadi hakim,sampai lupa nak tahu hakim yang paling terhebat iaitu Allah Swt ♥
perangai manusia boleh diubah.. kita sebagai manusia ni hidup dibumi kepunyaan Allah.. sedangkan badan kita pun hanyalah pinjaman darinya.. So.. sedarlah bahawa bukan kita yang berhak menilai dan berkata yang bukan2 tentang orang lain.. sebab ada yang lebih berhak untuk berbuat demikian (menilai) iaitu Allah s.w.t...

My Roti Jala..

Haaa.. ni sambungan daripada resepi Triffle tadi.. Roti jala.. merupakan one of my favourite food.  YeZza.. aku memang sangat menggemari roti jala dengan kari ayam.. sangat3..!! emm, resepi ni aku dapat dari resepi Blogger terkenal Malaysia.. sape lg kalau bukan Fatin Liyana.. Tq sangat2 FL kerana willing berkongsi resepi roti jala ni.. seriously sangat mudah rupanya membuat roti jala ni..  
tanpa memerlukan ko menebar jala seluas-luasnya di lautan.. Eceh..! heheh.. 
emm.. yang menjadikan lama sewaktu proses memasak ni adalah ketika penyiapan kari ayam yew.. yelaa.. na siang ayam + kentang lagi.. tumis menumis..tunggu kentang empuk laa.. ececeh.. gaya macam tiap2 hari je ko memasak kan yana..! padahal memasak ikut selera ko jew.. haha..

Resepi roti jala : 2 biji telur, 2 cawan tepung gandum, 2, cawan air, sedikit garam & kunyit mengikut cita rasa sendiri. Boleh di blend atau di gaul sehingga sebati di dalam mangkuk.

 
Proses melipatnya pun xla susah pun rupanya..
 lipat sikit kiri & kanan then gulung dari sebelah side yang belum dilipat tu.

 
Tadaa.. ni yang da siap dilipat.. =)

Kari ayam saya.. ayah cakap sedap..! yeay..
Happy sangat tengok family makan.
Ini merupakan kari ayam yang ketiga kali aku masak.. 
Setiap kali aku masak kari ayam.. mesti lain2 je rupa kuah kari tu..
 aku pun tatao la kenapa.. (=,=")

Okie dokiey..~ tu jew resepi kali ni.. Dadaa..~


There was an error in this gadget

~~HotteSt & CharMiNg~~