Pages

Tuesday, 26 July 2011

Dr.Sheikh Muzaphar & Dr.Halina da dapat Baby Girl..~

Salam... emm.. kalau entry yg hari tu cerita pasal Dr.Halina..  
tp entry kali ni na cerita pasal kelahiran baby dia pulak.. waaaaa.. nampaknya aku da terlambat beberapa hari.. huhu.. xpela.. pape pn aku masih lg berkesempatan utk update entry ni..  xkira la da lmbt 5 hari pn.. hehe.. 


Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor n Dr halina selamat dikurniakan 
seorang cahayamata perempuan pada 21 julai lalu..baby gurl yg seberat 3.6 kilogram itu telah pn diberi nama iaitu Sophea Isabella.. waa.. cdap nama baby tu.. hehe

18 jam masa yg diambil untk melahirkan baby dgn menggunakan kaedah bersalin 
di dalam air yg telah pun dilalui oleh Dr. Halina di Hospital Pantai Bangsar di sini. 
lama kan..tapi mOmmy baby tu kan doktor mestila Dr Halina tu tau kebaikan pilihan 
bersalin pakai kaedah dlm air tu.. sO no worries la for her.. ^_^

 Dr. Halina kini adalah doktor bius di Hospital Selayang di sini. Ketika dihubungi Kosmo!, Sheikh Muszaphar berkata, dia sangat teruja dengan kehadiran bayi tersebut yang dianggap sebagai anugerah iIlahi paling istimewa. "Isteri saya dimasukkan ke hospital pada pukul 2 pagi Jumaat dan berjaya melahirkan anak pada pukul 9.08 malam. "Dia memilih kaedah bersalin di dalam air kerana kurang sakit selain lebih semula jadi,'' katanya....

Sheikh Muszaphar merupakan rakyat Malaysia pertama berlepas ke Stesen Angkasa Lepas Antarabangsa (ISS) pada 10 Oktober 2007 dan berada di stesen itu selama 10 hari bagi menjalankan pelbagai penyelidikan. Dia kemudian menjadikan tarikh keramat berlepas ke angkasa pada 10 Oktober itu untuk melangsungkan perkahwinan dengan Halina pada tahun lalu.

Sheikh Muszaphar yang kini bertugas sebagai Felo Penyelidik Utama Institut Sains Angkasa berkata, dia sudah bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai bapa. "Kami banyak membaca tentang cara mendidik anak-anak malah mendapat nasihat daripada kedua-dua orang tua kami supaya anak kami kelak berjaya kepada agama, negara dan bangsanya,"ujarnya. kosmo

Okies.. kt bwh ni de pic2 baby diorang.. ^____^

sWeet kan piC ni~~ ;)

Saat Teruja utk menantikan kelahiran Si Kecil.. 

sewaktu proses Melahirkan..~

Baby Girl selamat dilahirkan..~

Baby Sophea Isabella

baru beberapa hari je umur dia.. da buntang da 
dia bukak mata.. hehe..

sje selit2 kan pic ni jgk.. hehe..

alahaaii.. cutenyew..~ 


p/s :: sumber dr dR selebriti blogspot & kOsmo! ....


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~~HotteSt & CharMiNg~~